Windmolen-gezaagd hout kopen?

Dat kan! Houtzaagmolen De Rat zaagt voornamelijk grove den (grenen), lariks, iep, es, eik en beuk. Het naaldhout komt van de Veluwe uit gebieden waar Staatsbosbeheer kapt om nieuwe natuur de ruimte te geven. De loofsoorten worden vooral bij plaatselijke handelaren ingekocht. De Rat koopt uitsluitend hout dat op verantwoorde wijze is gekapt en waarvan de leverancier voldoet aan een eventuele herplantingsplicht.

Duurzaam wateren

Voordat het hout gezaagd kan worden, heeft het lang gewaterd in de kolk vóór de molen. Naaldhout moet tenminste één jaar en loofhout minimaal twee jaar in het water liggen.
Dit traditionele proces zorgt ervoor dat hout na het zagen minder snel splijt of krom trekt. Maar belangrijker nog: door de groeisappen uit te spoelen, wordt het hout minder aantrekkelijk voor schimmels, knaagkevers en houtworm. Op alle fronten waliteitsverbetering dus, op een duurzame manier bereikt.

Eigen karakter

In de droogschuur naast de molen ligt altijd een (kleine) voorraad gezaagd en gedroogd hout. Hout op maat bij ons bestellen kan ook. Hoe dan ook, met windmolen-gezaagd hout van De Rat geef je je huis- of tuinproject altijd een eigen karakter mee.

Maatwerk

De Rat is niet gebonden aan de gangbare handelsmaten. De zaagramen laten haast oneindig veel breedte- en diktematen toe. De molenaars leveren dus maatwerk voor iedereen.

Meer weten?

Neem contact op over de beschikbaarheid, de mogelijkheden en de (concurrerende) prijs via onze contactpagina

Wat wordt er zoal gemaakt van windmolengezaagd hout van De Rat?

has been added to the cart. View Cart