Vrienden van molen De Rat

Vrienden heb je in vele soorten en maten. Zo ook bij De Rat. We hebben vaste molenvrienden, mensen die ons jaarlijks steunen met een vast bedrag. Zeg maar een soort 'vrienden voor het leven'. Anderen, bijvoorbeeld molenbezoekers die zo onder de indruk zijn dat ze naast de entreeprijs nog iets extra's willen geven, doen een eenmalige bijdrage. Deze gevers noemen we zeker ook vriend, maar net even anders. Hun bijdrage waarderen we net zo zeer.

Vriend worden en helpen de houtzaagmolen in stand te houden?

Als molenvriend zorg je er niet alleen voor dat de monumentale wieken van houtzaagmolen De Rat blijven draaien, maar voor veel meer! Door je jaarlijkse bijdrage en blijk van vriendschap kunnen wij de geschiedenis van dit werkende monument springlevend houden, de molen openstellen voor publiek én het UNESCO-ambacht van molenaar onder de aandacht brengen.

Ook vaste molenvriend worden?

Je kunt je jaarlijkse bijdrage van minimaal €10,- storten op NL78 RABO 0326 1147 85 t.n.v. Stichting Houtzaagmolen De Rat te IJlst o.v.v. je naam, adres en graag ook je mailadres.

Voordeel voor molenvrienden

Als vaste molenvriend heb je, samen met je gezin, jaarrond gratis toegang tot de molen. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er op en rond de molen gebeurt.

Wie een substantiële donatie doet aan houtzaagmolen De Rat kan dit fiscaal aftrekken. Houtzaagmolen De Rat is namelijk een ANBI-geregistreerde stichting. Zo’n gift kan dus voordelig zijn voor zowel gever als ontvanger.

NIEUWSBRIEVEN

 

Vaste molengasten

Naast onze vaste molenvrienden zijn we ook heel blij met onze vaste molengasten: bedrijven en relaties die ons met hun materialen, kennis en ervaring bijstaan als daar behoefte aan is. Tot deze groep vaste molengasten behoren bedrijven uit IJlst en omgeving die graag een stapje extra zetten om dit unieke monument in stand te houden voor de toekomst. Dat we daar heel erg blij van worden, mag duidelijk zijn.

has been added to the cart. View Cart